Rudolf Hess - ο μάρτυρας της ειρήνης

Στις 17 Αυγούστου του 1987, βρέθηκε κρεμασμένος, στη φυλακή του Spandaou, ο 93χρονος κρατούμενος με τον αριθμό επτά, Rudolf Hess.

Διακριθείς στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, μέλος του NSDAP από την 1η Ιουλίου του 1920, αναπληρωτής του Αδόλφου Χίτλερ στην Ηγεσία του κόμματος, μέλος του υπουργικού συμβουλίου και υπεύθυνος για την οργάνωση του κόμματος, ο Hess ήταν από τους πρωτοπόρους στον Αγώνα για την επικράτηση του Εθνικοσοσιαλισμού.

Στις 10 Μαΐου του 1941, έφυγε, μετά από μυστική συνεννόηση με τον Αδόλφο Χίτλερ, για τη Γλασκώβη της Σκοτίας, οδηγώντας ένα Me-110, όπου και έπεσε με αλεξίπτωτο για να συναντήσει τον Δούκα του Χάμιλτον, ο οποίος θα βοηθούσε στη σύναψη ειρήνης με τους Βρετανούς. Οι Μυστικές Υπηρεσίες του Τσώρτσιλ, κατάφεραν να τον αιχμαλωτίσουν πριν προλάβει να φέρει σε πέρας την αποστολή του και κάθε ελπίδα για την αποτροπή του μεγάλου αδελφοκτόνου πολέμου χάθηκε.

Ο Hess γι` αυτήν την αποστολή ειρήνης, αλλά και καθαρά αυτοκτονίας, έλεγε: “Η απόφασή μου να εκτελέσω αυτή την αποστολή ήταν η σκληρότερη που έλαβα ποτέ στη ζωή μου. Έγινε όμως ευκολότερη όταν φαντάσθηκα τις ατελείωτες σειρές των φέρετρων τόσο στην Γερμανία όσο και στην Αγγλία, με τις μητέρες να ακολουθούν με φοβερό σπαραγμό. Είναι αλήθεια πως δεν επέτυχα τίποτε. Δεν μπόρεσα να σταματήσω την τρέλα του πολέμου αυτού, ούτε να αποτρέψω την καταστροφή της ηπείρου μας, που είχα προβλέψει. Δεν μπόρεσα να σώσω τους ανθρώπους μας, αλλά αισθάνομαι ευτυχής για το γεγονός ότι τουλάχιστον προσπάθησα”.

Το γεγονός ότι ο Hess από την 11η Μαΐου 1941 ήταν κρατούμενος και συνεπώς ανίκανος από εκείνην την ημερομηνία να συμμετάσχει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στον πόλεμο, δεν εμπόδισε τους νικητές να τον καταστήσουν κατηγορούμενο. Παρέμεινε φυλακισμένος επί 46 χρόνια και είχε απομείνει ο μοναδικός κρατούμενος σε ολόκληρες τις φυλακές του Spandaou. Ο τελευταίος κρατούμενος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου διεθνώς, χαρακτηρίστηκε ως "ο μοναχικότερος άνθρωπος στον κόσμο" για τις πρωτοφανείς συνθήκες απομόνωσής του.

Ο θάνατός του ήρθε την περίοδο της ανόδου του Γκορμπατσώφ στη Ρωσία, κάτι που σήμαινε ότι η κράτησή του, που συνεχίζονταν με βέτο των Ρώσων, υπήρχε περίπτωση να διακοπεί και να ελευθερωθεί. Τα σημάδια που βρέθηκαν στο λαιμό του κατά τη νεκροψία παραπέμπουν μάλλον σε στραγγαλισμό.

Όλο αυτό το διάστημα των 46 ετών φυλάκισης, ο Ες παρέμεινε αξιοπρεπής, ήρεμος και στωικός απέναντι στις αντιξοότητες. Αισιόδοξος και υψηλόφρων, πραγματικός Εθνικοσοσιαλιστής, με την ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ που τον χαρακτήριζε, και την βαθιά πίστη στην αποστολή του, είχε μια ιδιαίτερη αντίληψη για την Ιστορία και το ρόλο του σε αυτήν, όπως φαίνεται και από την ακόλουθη επιστολή του με ημερομηνία 18 Ιουνίου 1945: «Η Ιστορία», γράφει, «δεν τελείωσε. Αργά ή γρήγορα θα ξαναπιάσει τα νήματα που μοιάζουν να έχουν σπάσει για πάντα και θα τα πλέξει ξανά μαζί, σε ένα καινούριο σχέδιο».

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι τελευταίοι Πιστοί της Ιδέας τιμούν τη μνήμη του Μάρτυρα της Ειρήνης. Μεγάλες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε διάφορες τοποθεσίες, υποδηλώνοντας ότι η φλόγα της Φυλής, που και ο ίδιος βοήθησε να ανάψει, καίει άσβεστη.

Οι νικητές του Πολέμου γκρέμισαν τη φυλακή του Spandaou για να αποτρέψουν το να γίνει χώρος προσκυνήματος.

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΕΣ
    ΑΘΑΝΑΤΟΣ
    ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...